maanantai 14. lokakuuta 2013

My heart, beats like, it's on fire and everything is alright, as long as I am inspired

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/5331437/?claim=yd59hbherzs">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>

Kauan kadottamani inspiraatiotulva on palannut taas takaisin! Tässä muutama tunti sitten olin siivoillut perheeni kanssa koti putipuhtaaksi ja lysähdin koneen äärelle istumaan. Tarkastelin perus facebookin seinän, gallerian ja kunhan roikuin netis. Aloin youtubesta kuuntelemaan suurenmoista kelttäiläistä musiikkia jota olen viime postauksessa hehkuttanut. Siinä musiikin kuuntelemisen ohella aloin kelailee, että voisin ehkä piirtää jotain ja mieleen tulvahti jostain mielen syövereistä viikinkiaika. No, eikun googleen etsimään vaikutteita ja katella erilaisia viikinkisotureita ja niiden vaatetuksia.

Kun aloitan piirtämään jotain, mitä en ole aikaisemmin piirtänyt, katson vaikutteita muiden töistä/ kuvista, luen aiheeseen liittyvää historiaa jos aihe sen vaatii, katselen piirtämisen työnjälkeä/ kuvia tarkasti ja niiden perusteella teen oman version. On tärkeää tietää mitä lähtee tekemään. Jos ei ole aiheesta taustatietoo tai tiedä miten jokin asiapiirretään, siiä vaiheessa ollaan kunnolla hukassa. Musta ainakin on järkevää tehdä perinpohjainen tutkiminen asiaan ja sit vasta lähtee ideaa työstämään.

Jos oon oikein ahkeralla päällä, saatan piirtää kahdesti samat jutut toiselle paperille (eli paperia toisen päälle ja kopioin) ja työstän sitä niin pitkään kuin mahdollista. Myös musiikilla oli paljon vaikutusta siihen, millainen tunnelma piirrokseen tulee. Aloitin hahmottelemalla hahmon tiettyyn asentoon, muokkasin kroppaa ja aloitin piirtämään päästä alaspäin, eli parta, hiukset, kypärä, siitä yläosa + kädet, alaosa, kengät, sitten tausta ja viimeisenä kaikki pikkukorjailut ja yksityiskohdat eli silmät sun muut. Annoin musiikin vallata mieleni ja annoin kynän sauhuta omalla painollaan. Hankalimmat osuudet aiheessa oli parta ja tuon paidan toteuttaminen. En juuri koskaan piirrä partaa miehille, mutta kun kyseessä on viikinkiäijä, nii kyllä sillä kuuluu olla komia parta leuasta roikkumassa!

 Piirsin tosiaan eka kertaa viikinkisoturin ja oon aika tyytyväinen siihen näin ekaks kerraks. Taustaan en yleensä jaksa panostaa, koska pidän kohdetta tärkeämpänä. Tosin joissain tapauksissa taustallakin on merkitystä, mutta mulla on se kohde ja sen luoma tunnelam. Tästä syystä moni sanoo mun piirrosten muistuttavan tatuointeja. Tänään oli niinkin hyvä fiilis ja motivaatio piirtämisen suhteen, että työhön meni ainakin 3-4h, mikä on aika perus aika siihen, minkä käytän työn tekemiseen. Yksityiskohtia on _paljon_, mutta tykkään panostaa niihin juuri sillon, kun sitä motivaatiota eniten löytyy. Näitä inspiraation tulvahduksia saisi tulla useammin, mutta koska koulu ja stressi tappaa luovuuteni piirtämiseen, on turha yrittää vääntää sitä inspistä väkisinkään, silloin ei ole tyytyväinen työhönsä ja se idea lentää myttypaperina roskikseen. 


Mitäs mieltä olette piirroksesta?

The Viking Warrior © Emma Laitinen

Inspiraation lähteinä toimivat nämä biisit:






Kaks viimeisintä on mun ehdottomia lemppareita. Aivan mieletöntä musiikkia ettei mitään rajaa!

ps. yli tonni käynyt mun blogissa, aivan mieletöntä! Kiitos ihmiset kun käytte ja luette mun blogia, ette tiedäkään kuinka paljon tää merkkaa mulle! :>

2 kommenttia:

  1. Aika hieno ekaksi kerraksi! Todella yksityiskohtaista. Itellä on just sama, että musiikki siivittää luovuutta sen verran että välillä on pakko tarttua kynään (omassa tapauksessa pensseliin) ja saada se canvakselle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Se on totta, loppupeleissä musa ja mieliala ovat tärkeässä asemassa siinä, mitä lähtee työstämään kynällä paperiin :)

      Poista