maanantai 28. lokakuuta 2013

Like golden autumn leaves around my feet, I touched them and they burst apart with sweet memories, Sweet memories

Sohvalla makoilemisen sijaan voisin ottaa Veeran haasteen vastaan. Kyseessä on siis 7 kuvaa kesästä - haaste ja kerronpa nyt 2013 vuoden kesästä. Kuvia oli tosi vaikee miettiä tähän, koska kamera ei ollut aina messis sillon kun sitä ois eniten tarvinnut. Kesä 2013 oli enimmäkseen työntäytteinen, ei tapahtunut mitään maailmaa mullistavia asioita silloin. Työskentelin suurimman osan kesästä maatalouslomittajana ensimmäistä kertaa ja se oli todella opettavaista aikaa. Sain onneksi kulkea töissä joko toisen lomittajan tai tilan isännän/ emännän matkassa, koska olin opettelemassa niitä töitä enkä ollut todellakaan valmis tekemään töitä täysin itsenäisesti. Töitten välissä tuli myös käytyä festareilla ja rellesteltyä baarissa hullun lailla ystävien kanssa. Rankat työt vaatii rankat huvit, eiks nii? :D Mutjoo alotetaanpas:


1. Kuvassa on isäni ja karjan korkein lehmä nimeltä Arvokas. Friisiläis-holstein rotuiset lehmät ovat yleensä korkeita ja hyvätuottoisia lehmiä, mutta Arvokas oli poikkeuksellisen korkea muihin lehmiin nähden. Yleensä lehmien säkäkorkeus on jotain 140-150 cm, mutta kuvassa isäni on 184 cm joten voitte hyvinkin arvailla Arvokkaan säkäkorkeuden.... :D Ja miksi olin tämän kuvan valkannut tähän, isä halusi ottaa Arvokkaan kanssa kuvan ennen kuin se lähti lehmien taivaaseen. Arvokas oli todella lempeä ja rauhallinen lehmä. Pikkuhiljaa jalat menivät huonoon kuntoon, tissit riippuivat ja koonsa takia sen oli vaikeaa olla navetassa. Arvokkaan poismenon jälkeen pistettiin sen jälkeläiset myyntiin, koska nekin olivat myös liian korkeita meidän navettaan. Olivat sellaisia jäniskoipeliineja että huhhu :o Arvokkaasta jäi mukavia muistoja ja eläimenä oli harvinaisen kiltti ja mukava.


2. Oma koti kullan kallis. Nämä maisemat ovat vuodesta toiseen ajattomia ja kauniita, mutta mun mielestä kesällä maisemien tunnelma tuplaantuu muista enemmän. Iltasella on aina ihanaa mennä saunomisen jälkeen ulos viileeseen pyyhe päällä ja kylmä lonkero kädessä ja kuuntelee luontoa. Kuovi kiekuu pellon reunalla, linnut visertää nätisti, joki on niin tyyni, että se näyttää peililtä. Ilma tuoksuu raikkaalta ja kesäiseltä. Ilta-auringon säteet piiloutuvat metsän taakse hiljalleen ja luonto valmistautuu iltaunille. Kotiseudun maisemia ei voita mikään. Tuo kesän fiilis on lähes käsinkosketeltavaa. Kaipaan tälläkin hetkellä kesää, kaipaan aurinkoa, lämpöä ja valoa niin suunnattomasti!





3,4,5. Ekassa kuvassa Summer Up ja kaks muuta kuvaa Tuska Open Airista, alimpana Amorphis. Tämän kesän Tuska oli huikee, vaikka en tänä vuonna ollut niin paljon itse alueella hengailemas kuten viime vuonna. Näin Tuskan aikana vanhoja kavereita pitkästä aikaa ja tutustuin uusiin, mahtaviin ihmisiin. Näin muutamia bändejä eka tai monennetta kertaa livenä ja tutustuin uusiin bändeihin. Summer Upis näin Far East Movementin, jota olin halunnut nähdä livenä jo siitä asti, kun niitä aloin kuuntelee. Livemusiikki on parasta.





Kesä ei ole mitään ilman hyvää juomaa, seuraa ja hyviä kelejä! Oli synttäreitä, tupareita ja muuten vain oli päätä tyhjentämässä pitkän työputken jälkeen ja täyttää pää vettä väkevämmällä. Kesällä baarireissut ovat vaan niin mahtavia! Lössiä on liikenteessä enemmän kuin laki sallii, voi pukeutua hieman kevyemmin ja meininki on huikee. Oli sit kuinka kuuma tahansa baarissa tai tanssilattialla, meno vaan jatkuu! Voisko ton syksy-talvi vuodenajat skipata ja mennä suoraan kesään? 

Mitäs tykkäsitte? Mulla ei tosiaan oo kovin paljoo kesältä kuvia, koska työt veivät aikaa ja motivaatiota kuvaamisen suhteen, että kuvaaminen keskittyi lähinnä keikkoihin/ festareihin ja muuta semmosta. Pahoittelen! 

4 kommenttia:

  1. Hui miten iso ammu!!:D mut lehmät on hirmu söpöjä kyllä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se oli tosi iso! Kaikki lomittajat ja eläinlääkäritkin olivat ihmeissään tuosta koosta, Arvokas oli harvinainen tapaus :D ne on, parhaita kamuja ♥

      Poista
  2. Mäkin katoin että herranjumala kun on iso lehmä! :D Kirjoitit tosi tunnelmallisesti teidän kotiympäristöstä kesäaikaan, on vaan niin parasta istua saunan jälkeen siideri kädessä luonnon helmassa vain kuunnellen. Tai vastaavasti lipua suoraan saunasta peilityyneen iltajärveen jonka pinnalla siikaperhoset hyppelehtii. Taivaallista :)

    Toisiksi viimeiseen kuvaan: You DO look great! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mut sitäkin suurempi sydän sillä oli :) Niimpä, monesti sitä menee kuuntelemaan luontoa saunomisen jälkeen, se on todella rauhoittavaa ja päästä pois kaupungin vilinän keskeltä. Hihi aww kiitoooos you look great as always my dear! ♥

      Poista