sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Every day could be the last one, See the world before it's gone


Feel the sunlight
The rays are burning my skin
Embrace life and never forget

Every day could be the last one
See world before it's gone
As the shadows fade to grey
The past is slowly washed away

Live life to never regret
Take all the chances you get
Live for day in the moment
Seize every second and own it

Mulla on ollut todella mielenkiintoinen, joskin koiramainen viikonloppu takana. Perjantaina mulla ei ollut koulua, joten suuntasimme aamupäivästä Kiuruveden suuntaan kattomaan meidän entistä ajokoiraa Pessiä, et miten se on pärjännyt uudessa kodissaan. Isä myi Pessin pois, kun vuoden täyttänyt Elli alkoi alistamaan Pessiä ja tämä kuseksi sekä koirankopissa et pihassa. Siitä tavasta ei päässyt millään muulla tavalla eroon kuin myydä koira jollekin hyvään kotiin. Kysyntää oli paljon, mutta isä katsoi tarkkaan kelle Pessin myi. Kuitenkin Pessi on todella hyvästä suvusta, löytyy valioedustajia isistä ja äideistä ja Pessi itse on käynyt parissa näyttelyissä ja pärjännyt hyvin. Luonteeltaankin oikein kiltti ja hyvä ajuri metsässä, et ei sellaista koiraa kelle tahansa myydä. 

Siinä kätellessämme isäntää ja emäntää,  Pessi tuli luoksemme ja voi sitä ilon ja riemun määrää, kun Pessi tunnisti isän! Se kiehnäsi isässä ja piti sellaista jännää ääntä, vinkumisen ja ulinan välimaastoa, mutta positiivista sellaista. Muisti se kyllä meidät minut, isoveljen ja äidinkin. Se meni isän syliin heti kun isä asettui sohvalle istumaan ja toinen oli niin täpinöissään meidän tulosta. Perheellä oli myös toinenkin koira ja siitä näki, et Pessiä lellitään enemmän kuin sitä et tämä ei ole reilua ja molemmat koirat menivät yhtäaikaa isän syliin makoilemaan :D Voi elämä miten hupsuja. Niistä näki, että ne tulivat todella hyvin toimeen ja oli kuulemma heti ensimmäisestä päivästä lähtien oli kotiutunut hyvin. Pessi muutenkin näytti voivan todella hyvin eikä se ollut muuttunut miksikään. Sama vanha neiti kuten aina ♥


Tumblr.

Perhe oli todella mukava, mutta kun alettiin keskustelemaan perheasioista, niin heidän elämänsä ei ole todellakaan ollut helppoa, kun he saivat ensimmäisen lapsen. En ala ihan yksityiskohtia kertomaan, mutta heidän lapsensa oli joutunut heti syntymästään lähtien leikattavaksi, kun hänellä huomattiin, ettei hän hengittänyt kunnolla ja toinen keuhkoista oli pienempi kuin toinen. Sisäelimet olivat jotenkin puristaneet toisen keuhkon kasaan ja sen seurauksena jäänyt pieneksi. Oli se uskomatonta kuultavaa, mitä kaikkea heidän lapsensa on joutunut kokemaan, ei sellaista toivois kenellekään eikä sellaiseen voi varautua. Se vaikuttaa häneen loppuikänsä ja joutuu elämään hyvin tarkkaan. Ja miten stressaavaa se on vanhemmille, kun lasta täytyy tarkkailla sen terveydentilan takia jatkuvasti ja pelko takaraivossa, että mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Kaikesta huolimatta lapsi oli eloisa, pirteä ja hyvin nätti tyttö. Ei siinä auta kuin elää päivä kerrallaan. Lapsella on todella hyvät ja rakasvat vanhemmat, mikä on ensisijaisesti tärkeä asia. 

Kyllä se pistää omalla kohdalla miettimään, et miten monesta asiasta voi olla kiitollinen omalla kohdalla. Ei ole perinnöllisiä sairauksia ja että on kaikin puolin terve.Sitä ei tule kovin usein tajuttua, miten moni asia on kutakuinkin hyvin omas elämäs ja stressataan pienistäkin asioista, jotka kuitenkin korjaantuvat ja järjestyvät aikanaan. Puhehäiriöni tämän rinnalla on kirpun kokoinen murhe. En todellakaan tiedä, miten suhtautuisin tuohon tilanteeseen, jos itse olisi tytön tilalla. Onneksi lääketiede on kehittynyt todella paljon ja kaikenlaisia operaatioita pystyvät tekemään. Vanhemmat on koko ajan lapsensa tukena. Ei voi muuta kun toivoa lapselle kaikkea hyvää, että elämä ei olisi niin kivinen ja et pääsee toteuttamaan mieleisiä asioita hyvässä ympäristössä.

Tumblr

Tänää kävimme Kuopion suunnalla kahtomassa mäyränkoiranpentuja erääs kennelis. Koiranpennun tuoksu tulvahti kasvoille kun sisälle pääsi ja heti ensimmäisenä oli seitsenviikkoinen mäykkispallero meitä vastassa. Se kahteli meitä uteliaasti ja pyöri jaloissamme kuin pölypallo. Apua kun se oli niiiiin sulonen♥ Talon sisällä oli yhden ajokoiran ja kahden mäykkiksen pentueet hoidossa ja meidän tuleva tulee toisesta mäykkispentueesta ja iältään vielä kolmiviikkonen. Pieni ja uinuva lapsukainen nukkui sisaruksiensa vieressä nätisti. Isä sit käy neljän viikon päästä tekemäs sopparit kennelin pitäjän kans ja ottaa pennun matkaan. Siinäpä on Ellille ja kissoille ihmettelemisen aihetta, kun taloon astuu mäykkispentu ;)

Kun kahviteltiin kennelin pitäjän kanssa, minä menin kahden muun mäykkispennun seuraan ja istuin lattialle niiden viereen. Ne kahtelivat minua vähän aikaa, mut ei mennyt pitkään, kun molemmat tepastelivat mun syliin ja kinastelivat, kumpi saa olla ensin mun sylissä :D Niin veikeitä ja ihania pentuja et ei mitään rajaa! Sit kävi niin, et molemmat kävivät yksitellen mun sylissä ja jopa nukkuivat jonkun aikaa. Awwwws, oisin voinut ottaa ne molemmat itselleni jos olisi ollut mahdollista ♥ Taisin rakastua mäyräkoiriin siltä istumalta. Mun mielestä oli koira tai mikä eläin tahansa,  kaikki eläinvauvat ovat maailman suloisia otuksia.

Tumblr.


Tuli tavattua uusia ja vanhoja tuttuja, mut tämän vklopun yhteenvetona on se, että elämä muotoutuu ihmisille heidän omien valintojen mukaan ja ihmisten eri lähtökohdista. Kuten tämä lapsenkin tapaus, kelle tahansa voi sattua tällaista, mutta hän ei ole voinut sitä itse päättää. Sen mukaan on elettävä mitä elämäs tulee vastaan ja rakentaa elämäänsä pikkuhiljaa eteenpäin pala palalta. Jos se romahtaa, eikun rakennetaan uudestaan Kukaan ei määrittele millainen elämäsi tulee olla ja miten elämässä tulisi edetä, vaan sen päätät yksin sinä. Vain itse voi vaikuttaa omaan elämään ja omaan terveyteen plus moneen muuhun asiaan. Mut pitää osata olla myös kiitollinen siitä, mitä sulla on jo tällä hetkellä. Mun mielestä elämässä ei ole tärkeintä suorittaminen ja tietynlaisten tavotteiden voittaminen, vaan et nauttii itselleen mieleisistä asioista, tästä hetkestä ja siitä, että sinunlaisiasi ei ole kuin yksi kappale maailmassa. Kellään ei ole samanlainen elämä kuin sinulla. Siitä on tässä elämässä kyse. 

2 kommenttia:

  1. Sun postauksia on aina ihana lukea <3

    Mulla ois sulle tämmönen hyvän mielen haaste:
    http://jonnaponnarupikonna.blogspot.fi/2014/04/hyvan-mielen-haaste.html

    Ajattelin, että voisit tykätä. :) Pakko ei tietenkään ole tehdä.

    Onnea muuten jo etukäteen uuden perheenjäsenen johdosta :)
    Eikö oo hirveetä vaan odottaa ja odottaa, että millon sen vauvan sais jo kotiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiii kiitoksia paljon! Ihana kuulla, et postauksiani luetaan :)
      Jaahas, katotaanpas mitä tämä haaste sisältää! Ja joo on kauhee odotus, et millon se palleron sais jo kotia :)

      Poista