maanantai 21. huhtikuuta 2014

Well every time you make a choice, hey half your life is gone, All you've got's a few good dreams, Divided into many small regrets

 
 
Meitsi on koukus tähän biisiin, uiiiijuma. Suosittelen kuuntelemaan!


Pääsiäisloma on viimeistä päivää pulkassa. Onkos sitä mämmiä syöty tarpeeks? Ja onko loma mennyt hyvin? Mulla meni ihan hyvin kotioloissa. Kaksi lehmistä poiki peräkkäisinä päivinä (pe-la jos oikein muistan), molemmat olivat friisiläis- ja AY (= Ayrshire) sonneja. AY- sonni oli pitkäkoipinen ja helkkarin painava, sillä oli painoo varmaan joku 60 kg. Jumankeuta miten iso poju! Friisiläis sonni oli normikokoinen ja painoinen. Molemmat lehmät olivat jo sen ikäisiä, että poikimiset olivat niille helppoja eikä niitä tarvinnut avustaa poikimises, muuta kuin ennaltaehkäisynä antaa kalsiumia suun kautta.



Kotosalla ei tullut tehtyä muuta erikoista, lähinnä datasin ja kattelin sarjoja aamu- ja iltanavettojen jälkeen. Kotona työnteko on sitä oikeeta tekemistä. Vapaa-aikaa jää siinä mieles vähemmälle, mut ei se oikeastaan haittaa. Mulla sitä vapaa aikaa on hitokseen kämpillä ollessa. Mä oikeastaan kaipasin navetalla oloa ja lehmien hoitamista. Koulussa suuntautumisjakson aikana ei olla kuin tasan kerran käyty navetalla, sit ollu muutama tilavierailu ja suurin osa onkin sitten penkillä istumista ja teorian pänttäämistä pääkoppaan. Ei musta mee ihan oikein tää homma. Mun mielestä käytännön tunteja ois saanut olla enemmän navetan puolella. Tunnit ois voinut järjestää siten, että mitä nyt "tällä" käsitellään, niin käydä sitä ensin teoriassa läpi ja sit navetalla tehtäis sitä käytännössä. Ymmärrän ettei se ole aina mahdollista, mutta edes pieni osa asioista käydä saman päivän aikana teoriassa ja käytännössä auttaisi päästä ymmärtämään asioita. Päivästä toiseen kun käydään teoriaa läpi eri tuotantoeläimistä ja osa tahtoo olla jo toistoa (ja itsestäänselvyyksiä), kohta aivot räjähtävät tuosta tiedonmäärästä ja valuvat vähitellen korvista ulos. Muutenkin se istuminen tunnilla ja kuuntelu nakertaa välillä, kun ei pääse niitä tekeen ja motivaatio on ihan nollilla. Sit koulussa ihmetellään, kun ihmisiä ei tuu tunnille tai tunnilla tehdään ihan jotain muuta kuin kuunnellaan ja nukutaan....


Otettiin nokoset Tiuhtin kanssa.♥

Eipä tarvitse kuitenkaan kovin pitkään kärvistellä noilla tunneilla, on nimittäin viimeinen viikko koulua ennen lomaa. Jippiiiiiiii! En voi uskoo, et toinen vuosi Pemolla on viikon päästä paketissa. Valmistumiseen ei ole kuin joku vuos aikaa ja seki aika menee nokan ohi hetkessä. Ja nyt kun aloin kelaan, Stam1nan keikat tulevat juuri sopivasti tulevalle vklopulle, meitsi pääsee juhlimaan toisen vuoden päättymistä yks Suomen parhaan livebändin tahdis ja hyvässä seurassa, Uijuma! Muut luokkalaisista aloittavat valinnaisen työssäoppimisen. Minä kun sain suoritettua sen tammikuussa, mulla ei periaatteessa ole mitään koulun jälkeen muuta kuin lomaa. Tai no lomaa ja lomaa, osan ajasta olen kämpillä ja osan kotosalla, kun kotona tarvitaan mun apua laitumien teossa ja elukoiden pihalle opettamisessa. Vapun vietän kuitekin keskustassa, sillon ei kotona nuokuta ;) Ei ole myöskään pitkä aika Ruotsin reissuun, kaikkee mahdollista on nyt tulossa, aijaii maltan tuskin odottaa näitä!

Esitelmä  valmistuu pikkuhiljaa. Ois muitakin tehtäviä tekemättä, prrrrkl...


 Ei mulla muuta, kohta alkaa Harry Potterin leffa telkusta. Mässyinä kokis ja chilipähkinät, mee likes. Noah- elokuvasta yritän tehä postauksen piakkoin! Nauttikaa nyt tästä viimeisestä vapaapäivästä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti