keskiviikko 6. marraskuuta 2013

You and I know all too well, About the hell and paradise, Right here on earth

Köhi köhi ja atsiuuuuh. Räkätauti päätti sitten pistää kunnolla kapulat rattaisiin ja tässä ollaan toista päivää sairalomalla. Eilen aamulla kun heräsin, kurkku tuntui siltä kuin se olisi ollut tulessa ja nieleskelykin teki todella kipeää, kuin oisin kuumia hiilejä nieleskelly kurkusta alas. Hyi että. En voinut muuta kuin laittaa Wilman kautta viestejä ryhmänohjaajalle sen päivän tunnin pitäjille, että olen kipeenä. Piti soittaa myös lääkäriin ja sain onneks sille päivälle lekuriajan. Nenän ja nenänielun tulehdus napsahti diagnoosiksi, viikon kestävä antibioottikuuri määrättiin ja parin päivän sairasloma vielä sen päälle. Jouduin perumaan myös pimeän ajokurssin ja se siirtyy enskuulle.... voi perseensuti.

Vaikka nyt on tässä joutunut potemaan tautia neljän seinän sisällä, sain eilen päivällä viestin ryhmänohjaajaltani, että hän on laskenut mun lomitusajan tehdyt työtunnit ja että se riittää hyväksilukemaan tulevan 6 vkon työssäoppimisen lypsykarja/tuotantotilalla. JESS! Mä pääsen tekemään lomitustöitä ja saan tienata taas omaa rahaa! Mikä helpotus. Vaikka työssäoppimiset opettavat paljon ja pääsee oikeisiin työtilanteisiin, musta on väärin, että ne suoritetaan ilman työsuhdetta. Kuusi viikkoa työssäoppimassa on kuitenkin tosi pitkä aika ja monessa paikkaan ollaan niinsanottua "ilmaista orjatyövoimaa". Joissakin paikoissa kun ei välttämättä opeteta erikoisia asioita, joita ei koulussa käydä läpi. Tehdään samoja asioita päivästä toiseen eikä mikään päivä oikeen tunnu sen erilaisemmalta eikä opi mitään uutta. Se niin paljon riippuu paikan omistajasta/työntekijöistä, heidän halusta ja viitsivätkö ne oikeasti opettaa muita juttuja. Tähän mennessä mulla on ollut 2 työssäoppimista ja niistä ensimmäinen toppi emolehmätilalla oli ihan napakymppi. Sain oppia asioita, joita koulussa ei ole opetettu ja mikään päivä ei tuntunut samanlaiselta. Toppipaikka oli suht lähellä ja ihmiset olivat todella mukavia. Tilanomistajilla oli motivaatiota ja halua opettaa mulle asioita ja niinhän se pitäisi ollakin. Aina ei tosin voi vaikuttaa joka ikiseen toppipaikkaan, että näin pitää tehdä kuin kiveen on kirjattu. Mutjoo eipä tarvitse etsiä toppipaikkaa tammikuulle. Riitti yks puhelu lomituspalveluun ja työlistat tulevat ennen työviikon alkamista. Saa nähä tuleeko samoja tiloja eteen, joissa lomitin kesällä :)

Sain piirrettyä tänään valmiiks uuden piirroksen. Viime postauksessa hehkuttamastani Vikings - sarjasta päähenkilö Ragnar. Kyseinen viikinkimies on kiehtova henkilö sarjassa ja hänen silmät.... Oih, niin ihanan jäätävän siniset. Jännä kaveri. Oli tosin haastava tapaus piirtää häntä, koska tähtäsin piirtämises realistiseen tyyliin ja paljon yksityiskohtia. Lopputulos on vähän sinne päin, mutta yritystä löytyy. Pitäis vain piirtää, piirtää ja vielä kerran piirtää. Oon mä jossain määrin tyytyväinen tähän, mutta parempikin ois voinut olla.





2 kommenttia:

  1. Hei toi työssäoppimispaikalla "ilmainen orjatyövoima" on niin paikkaansapitävä! En oikeesti ees kestä :D ärsyttää niin pirusti aina kun piti raataa työtä niskalimassa ja arvosanat ei ollut kuitenkaan sen mukaisia-.-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! En ymmärrä sitä, et jos joku on tullu työssäoppimaan tilalle tai jonnekin yritykseen ja on luvattu opettaa ja ohjeistaa työssä hyvin, sitten sitä ei tehdäkään vaikka pitäis. Miks ei voi asennoitua opettamaan asioita yms? On se niin vaikeeta.

      Poista