sunnuntai 8. joulukuuta 2013

I follow the signs, I'm close to the fire

Taas on viikonloppu vierähtänyt kotikonnuilla. Pääsin jo perjantaina kotiin, kun mun ei ollut koulua (jes!) ja aika meni sarjoja katelles, iltalypsyllä isä kanssa ja kunhan vaan köllöttelin kissojen kanssa. Lauantai-iltana jouduin veljen kans iltalypsylle kahdestaan, koska isällä meni pitkään metällä saada Elli kiinni pupujahdissa ja pääsi metältä pois just viiden aikaan, kun iltalypsy alkoi. Ellillä tassut hehkui helakanpunaisena ja hieman verta tihkui tassunväleistä, mut se ei ole vaarallista. On se vaan mainio koira tuo Elli, kun juoksi sitkeästi nopean pupun perässä tuolla metässä eikä anna periksi♥

Tänään aamusta kävin navettaa siivoilemassa ja harjasin lehmiä puhtaaksi. Huomenna mun ryhmänohjaaja tulee valvomaan ja arvioimaan, kun teen näytön lypsystä kotitilalla ja onpahan lehmät paremman näköisiä kun vieraita tulee käymään. Saa nähdä miten käy! Sitten siinä puol yhden aikoihin saavuin kämpilleni. Sotkuinen näky kämpäs sai mut niin ärsyyntymään, että pistin hihat heilumaan ja aloin siivoileen! Laitoin pyykinpesukoneen laulamaan, järjestelin paikkoja ja imuroin joka nurkan. En vielä siivonnut lattiasta kattoon, aion tehdä sen viikonloppuna kun on enemmän aikaa. Nyt ainakin on siistimpää kuin aikasemmin!

Katoin eilen illalla tosi hyvän scfi-fi/draama/ toimintaelokuvan Elysium: in. Harvoin innostun sci-fi elokuvista, mutta tässä elokuvassa riitti pauketta ja toimintaa yllin kyllin! Missään vaiheessa en kyllästynyt tai tullu sellasta fiilistä, et "onpa taas tylsä kohta, nyt jotai toimintaa!!" . Elysiumissa näyttelijäkaarti oli musta mielenkiintoinen, koska Matt Damon ja Jodie Foster. En oo aikasemmin törmännyt Fosterin näyttelevän tämänkaltaisessa elokuvassa, mutta tosi hyvin kyllä näytteli. Damon näytteli rooliaan loistavasti ja elokuvassa kaikki se epätoivoisuus ja suru olivat käsinkosketeltavia, tunnelmallisia tilanteita. 



Elokuvassa elettiin 2159 aikaa ja oli olemassa kaksi ihmisluokkaa: Varakkaat ihmiset, jotka asuivat keinotekoisella avaruusasemalla nimeltä Elysium, toiset asuivat ylikansoitetulla, tärvellyllä maapallolla. Sihteeri Delacourt (Foster) tekee kaikkensa, että elämä Elysiumissa menee niin kuin pitää ja estää kaikki tunkeilijat, jotka sinne pyrkii. Se ei kuitenkaan estä niitä ihmisiä, jotka ovat maapallolla epätoivoisia ja sairaita, jotka haluavat parantua sairauksistaan ja aloittaa uuden elämän. Max (Damon) päättää päästä Elysiumiin ja sillä jopa palauttaa tasa-arvon näiden kahden ihmisluokan välille. Suosittelen katsomaan, katsominen arvoinen elokuva!

Jokos olette ostelleet joululahjoja? Itse olen saanut hankittua lahjat veljille ja isälle, mutta mä en tiedä, mitä mä äitille ostaisin. Oli sit pakko kysyä, mitä hän haluaa lahjaksi ja ehdotti kultaisia korvakoruja, joista hän niin tykkää. Pitää käydä ensi viikolla Kultamaailmassa kattomassa koruja, jos vaikka sillä reissulla sais ostettua semmoset. Jouluun ei oo enään kovin pitkä aika ja kohta tulee kiire lahjojen hankkimises!

Ainii ja unohdin kertoa viime kertaisesta Hingunniemen päivästä. Tällä kertaa ei oltu tekemisissä hevosten kanssa, vaan menimme valjastöihin tekemään koirillemme koiranhihnoja! Ja mikä parasta, ne tehtiin käsin ja materiaalit olivat meille ihan sikahalvat! Kaikki materiaali mitä me käytettiin oli hankittu Ruotsista ja koulussa käytetään kunnon laatunahkoja, joista ne tekee suitseja, satuloita yms. muita hevosiin liittyviä nahkavarusteita. En valitettavasti voi vielä kuvia laittaa hihnasta, koska se menee isälle joululahjaksi enkä halua hänen saavan tietää edes vahingossakaan, millainen se on ;) Mut sen verta voin sanoa, että se on vaaleanruskea remminahkaa, leveys 15mm, pituus 2m 1sentti, (eli perus koiranhihnasta kyse), koiran puoleisessa päässä BGB-lukko + nyöritys, toisessa käsilenkki nyörkityksellä ja kolme vihreää blingbling-kiveä. Hintaa ei ollut kuin 5,48e! Saa nähä mitä isä tykkää noista kivistä. Hänen mielestä kun ajokoiralle ei tarvitse olla hienoja koruja pannoissa tai hihnoissa...muthei, on sentää kyse tyttökoirasta, pitää ny sillä jotai nättiä oltava hihnassa! 

Jotkut ihmiset tekivät taas sellasia koiranhihnoja, joissa oli monitoimipaloja, joiden avulla hihnan pituutta voidaan lyhentää tai jos on kyse pitemmästä hihnasta, sen voi laittaa vyötärölle kiinni. Ne olivat todella hienoja, mutta niissä oli iso työ tehdä nyörityksiä ja ehtivät just ja just saada ne valmiiksi ennen kotiinlähtöä. 

Nyt voisin alkaa ruoanlaittoon eli tehdä pizzapantokeja ja jatkaa Arrowin- sarjan katsomista. Edelleen junnaan ekassa tuotantokaudessa, mut ei se haittaa! Tähän loppuun uus löytö youtubesta. Pakko sanoa, että nää muijat on helvetin loistavia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti