tiistai 25. joulukuuta 2012

Let's hope it's a good one, Without any fear






Tässä on mun lahjat mitä sain tänä jouluna. Olen oikein iloinen näistä, varsinkin uudesta, punaisesta meikkilaukusta, Taru Sormusten Herrasta - kirjasta jossa on kaikki tarinat sekä Beyonce Heat - hajuvedestä! Hajuvesi oli muutenkin lopussa ja ton kirjatoivomuksen heitin vanhemmille jos he eivät keksi mitään mitä hankkia mulle lahjaks, onpahan lukemista pitkäks aikaa! Lahjakortti kosmetologille oli todella tarpeellinen, näin talviaikaan naama on kuin rupikonnalla et asialle ois hyvä tehdä jotain.

Lahjojen määrä on pienentynyt verrattuna siihen mitä lapsena sain. Pentuna sitä koluttiin lelulehdet läpi, listattiin kaikki parhaat lelut mitä löysi, vietiin kirje portaille ja toivottiin kovasti että tonttu veisi sen pukille ja toteuttaisi kaikki toiveet mitä kirje sisälti. Ajat ovat kuitenkin muuttuneet ja uskomus pukkia kohtaan ei ole enää niin vahva kuin se joskus oli. Silti sitä joulumieltä on, tosin erilainen sellainen. Vaikka sitä tietynlaista jännitystä ei ollut, että odotettiin pukkia innolla, laulettiin lauluja ja että mitä lahjoja pukin säkistä löytyy. Silti tuntuu siltä et ihmiset ovat täysin unohtaneet että lahjat eivät ole joulun tärkein asia. Kaikki lesoo uusilla Iphone 5 puhelimilla ynnä muilla arvokkailla lahjoilla ja sillä lahjamäärällä mitä he ovat saaneet. Lahjat ovat kivoja, en kiellä sitä, mutta se on vain pieni osa joulua. Musta joulun tekee sen että ollaan perheen kanssa, syödään yhdessä hyvin, käydään joulusaunassa, katsotaan elokuvia ja ollaan vaan eikä ole kiire minnekään. Se yhdessäolo perheen kesken. 

Olen huomannut myös sen että ihmiset, varsinkin meidän ikäiset eivät muista ihmisiä jouluna kuin tekstaamalla jonkun härskin joulutervehdyksen tai yleisesti laittavat faceen jouluntoivotuksensa. Käyhän se toki niinkin, ei tarvitse kaikille erikseen sitä sanoa, mutta mun mielestä joulukortin lähettely ja sen saaminen on musta todella mieluinen tapa muistaa ja tulla muistetuks. Joskus lähettelin niitä ihmisille, mutta itse en juuri koskaan saanut joulukortteja, ehkä hieman kiitosta siitä  ja et yrittää muistaa laittaa seuraavana jouluna kortteja tulemaan yms. Se perinne ei ole koskaan toiminut meidän ikäisillä kuin taas vanhemmilla ihmisillä, joilla se perinne on kestänyt ties kuinka kauan. Se on jäänyt niin yksipuoliseksi että lopetin joulukorttien lähettelyn, saan siitä vain pahan mielen kun itse koitan muistaa ihmisiä, joita en näe usein mutta itse en saa sille vastakaikua. 

Kaikesta huolimatta mulla oli mukava jouluinen ilta eilen, tänään sit vain makoillaan, katsotaan hyviä elokuvia ja syödään lisää hyviä herkkuja. Rauhallista Joulua kaikille ja Iloista Uutta Vuotta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti