keskiviikko 21. elokuuta 2013

Children of the night, Soldiers of our time, Screamin out loud, One generation

I’m a hell raiser, risk taker, full speed ahead, Till I’m dead in the fast lane.

Tää päivä tuntui yllättävän pitkältä. Lemmikkikauppaan tuli uusia kaloja ja niitä piti laitella eri akvaarioihin, kauhee savotta. Jalkoja särkee vietävästi, nukkuminen heittää häränpyllyä ja on vasta toinen viikko meneillää. Jalkakipu on järkyttävä, en tykkäää ;c Jäi vissiin Tuskan ajoilta jalkakivut muistiin kun tuli sen 18 kilsaa yhteensä käveltyä 3 päivän ajan.. Mut ihme kyllä jaksoin siivota kämpän, pestä pyykit ja tiskata astiat. Nyt kelpaa olla omas luukus kun on niin puhdasta♥

Mielen päällä on pyörinyt taas monenlaisia asioita työssäoppimisen tiimoilta. Yks asia mikä on ollut niistä esillä on eksoottisten lemmikkien hankkiminen ja sen hoitoon sitoutuminen. Lemmikkikaupassa on kaksi lemmikkiä, jotka oli joskus ostettu, mutta ne palautettu takaisin liikkeeseen. Kyseisiä lemmikkejä oli kohdeltu huonosti ja niistä tuli hieman äkäisiä ja vaikeita käsitellä edellisen ostajan jälkeen. Mikä helvetti siinä on, ettei voida panostaa  eläimen hyvinvointiin sataprosenttisestihankkia tietoa netistä/ kasvattajilta jotta olisi tietoinen eläimestä ja sen tarpeista ja olla vastuussa siitä mitä eläimelle tekee? Mua raivostuttaa tuollainen, et ensin hankitaan joku hieno eksoottinen eläin ja leikitään sen kans vähän aikaa, sitku ei enää kiinnosta/ jakseta panostaa hoitoon/ kohdellaan huonosti, se vaan palautetaan takas ja elämä jatkuu. Eikö ihmisiä oikeesti hävetä? Oli eksoottinen eläin tai ei, se tarvitsee yhtä lailla jatkuvaa huolenpitoa ja rakkautta kuten muutkin eläimet. Ei ole olemassa eläintä, joka ei tarvitsisi jokapäiväistä hoitoa ja ruokintaa. V*ttu että ottaa päähän. 

Mun mielestä on todella positiivista, jos ostaja on tutustunut kyseiseen eläinlajiin,  hankkinut tietoa netistä ja on paneutunut/ kiinnostunut tietämään enemmän eläimeen liittyvistä asioista. Se jo kertoo, et ihminen on tosissaan asian kanssa eikä ole tullut lemmikkikauppaan heräteostoksille, et "otanpas tosta käärmeen vaik en tiedä miten sitä hoidetaan mut ihan sama". Mua säälittää nuo eläimet, jotka on ostettu lemmikiksi, sit niitä kohdellaan huonosti ja ne palautetaan lemmikkikauppaan takaisin.  Ikään kuin ne ois jotai leluja ja sit ku ei ole enää niin kiva nii heitetää menemää. Miettikää vähän, et voitteko sitoutua sellaisen eläimen hoitamiseen ja pitää siitä huolta. Muutenkin on paljon tapauksia, että otetaan eläimiä, sit niitä ei jakseta hoitaa tai jotai muuta vastaavaa ja sit se jätetään oman onnensa nojaan. Tekisi mieli antaa niille isän käestä selkään jotka hylkää eläimiä ilman et ei tunnu missään. Parempi se olisi myydä/ antaa jollekin, joka olisi halukas hoitaan ja pitään sen kuin hylätä se tosta vaan. Mut eei, ihmiset eivät ajattele. Ne vaan tekee ja sit myöhemmin mietitään mitä tuli tehtyä jos ees sekään käy mielessä..

Te jotka luette tätä, pitäkää eläimistänne huolta ja jos hankitte aivan uudenlaisen eläimen, olisi parasta sekä eläimen ja itsenne takia, että tutustutte siihen, haette tietoja monesta paikasta ja osoittakaa kiinnostuksenne/ halunne että olette sitoutuneita hoitamaan ja antamaan raukkautta eläimelle! Ottakaa vastuuta siitä mitä teette eläimille älkääkä hylätkö sitä, Yksikään eläin ei ansaitse sellaista kohtelua! Tässä maailmassa on ihan tarpeeks pahuutta sekä ihmisten että eläinten kesken, yksikin korjaus tekemisiinsä on aina vähän eteenpäin ja antaa toivoa sen suhteen!

Kiitos. Nyt sain asian puettua sanoiks ja voin hyvillä mielin mennä nukkumaan kohta. Tulevana vkloppuna on photoshootit kaverin kans ja bailaamista, siitä tulee sitten postausta seuraavan kerran, et olkaa kuulolla! 

I got a picture of what matters and I keep it close to my heart,
 It's a little faded but so am I.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti