torstai 11. heinäkuuta 2013

When the wind waves the blade of grass, The Sun will rise again


Voiko fiilis olla enää tän parempi, kun saa olla pitkästä aikaa yksin omas kämpäs ja tuoksahtaa jollekin muulle kuin lehmänlannalle? Neljän päivän työputki oli ja jatkuu vielä sunnuntaille, mut onneks on kyseessä viimeinen päivä sillä tilalla, joka sattuu olemaan kotipaikkani lähellä joten olen majaillut sen ajan himas. 

Nyt asiaan, olin siis viime vklopun lauantaina Lahdessa, Summer upissa. Siitä oli monta vuotta kun viimeksi vierailin Lahdes. Lähdin matkaan junalla aamusta ja reissu alkoi todella kehnosti: Mustia pilviä alkoi kerääntyä rauttikselle. Junan lähestyttyä laituria, sade alkoi tihkusateesta muuttua kaatosateeksi ja ukkonen jytisi tajuttomasti. Kerkesin kastua kiitettävästi ja saatoin jopa vilustuakin, koska edelleenkin on hieman nuhainen fiilis. Laukku kastui sisäpuolelta ja osa vaatteista oli märkänä, mut osa sentään pelastui. Junamatkan jälkeen etsin Hotelli Mustan Kissan käsiin, heivasin kamat, smirnoff Ice pullot auki ja bilevaatteet päälle. Kerkesin just ja just takas rauttikselle ja siitä festaribussiin, koska niitä kulki nonstoppina 15-30 minsan välein. Ja kyllä, olin yksinäni siellä. Festarialueelle päästyä olin tosi vaikuttunut ihmismäärästä, mitä siellä oli. Olen toki vuosien keikkojen kiertämisen jälkeen nähnyt suuria ihmismassoja isoil keikoil ja festareil, mut festarialue oli melko pieni ja ihmisjoukko näytti todella suurelta siihen nähden. Olin kattomas lähinnä Jukka Poikaa, mielenkiinnosta Fat Joeta ja tietenkin sitä mitä oon odottanu pitkään, Far East Movement

Jäin siis vain Juissi stage -lavalle venailee FEM:iä. Ennen sitä oli Jukka Pojan ja Fat Joen lisäksi Mikael Gabriel, Elastinen ja Cheek. Gabrielin pojalle en lämmenny tippaakaan, nätin pojan musa ei kiinnostanut. Vaikka en ole Elastisen tai Cheekin faneja, pakko sanoa et jätkät osaa esiintyä ja ottaa yleisön vastaan ja viihdyttää heitä. Nautin molempien keikoista tuttujen biisien kera, mut se ei kuitenkaan saa mua kuuntelemaan heidän musaa sen enempää mitä baareis soitetaan ja se riittää mulle. Sen sijaan FEM:in keikka oli kerta kaikkiaan aivan seko ja loistava, nää jäbät osaavat pitää hauskaa, viihdyttää musallaan yleisöä ja se energia mikä heistä lähti - voi ristus sentään! Eturivipaikka lunastettu monen tunnin jonottamisella, ahh. Fat Joe oli kans positiivinen yllätys, tykkäsin kovasti miehen tavasta ottaa homma haltuun laval.

Tämän kaiken jälkeen voin sanoa, et se oli eka ja vika kerta kun menen Summer Upiin. En ole missään festareil kuullut ja nähnyt niin paljon valitusta, kitisemistä ja itsekkyyttä kuin siellä. Ensinnäkin se tihkusade, mikä sieltä taivaalta tuli hyvin vähäisenä oli muiden mielestä kamalaa, et piti ihan laittaa sadeviitat äkkiä päälle et ei hiukset mee märäks. Sit se bussirumba. Kaikki vaa ryntäili busseihin minkä kerkesivät eivätkä sen sijaan voineet edetä niihin kärsivällisesti, koska kaikilla muillakin oli väsymystä ja silleen kiire päästä juniin ja busseihin jotta pääsisivät kotiin. Mulla kesti 40 min et pääsin johonkin bussiin ja sieltä nukkumaan. Harkitsin mennä tivoliin, mut sen pitkän jonon, siis PIIIITKÄN jonon nähtyäni en enää lämmenny jonottamiselle. Ja vielä se, et kun toisel laval alko soittaa muu artisti ja osa ihmisist lähtee pois edellisen artistin heitettyä keikkansa, on se kumma kun pitää tiivistää rivejä ja jäädä seisomaan, et ei voi vaikka istua maassa jos haluaa. Ja se et pyytää nätisti, et voitko antaa tilaa kun haluun istua.... et sä menetä paikkojas siitä et siirryt muutaman askeleen taaksepäin. Hohhoh. Oli festaris hyvätkin puolensa juu, mut tää ei houkuttele enään tulemaan Summer Upiin. Noo tulipahan käytyä, mut kaikkia ei voi miellyttää ja kannatti lähteä yhden artistin takia Lahteen. Nyt kuvien vuoro:

Timo pieni huijaus ja Elastinen

Jukka poika



Fat Joe

Brädi ja Cheek


Far east Movement♥



Huomenna sit parin päivää vapaata, huomenna oluset eli Kaija koota jamittelee ja Iisalmen yöelämää katselemaan yli kuukauden jälkeen. Ohhoh, onneks ei tarvitse lähteä enää junilla reissailee. Olettekos te käyneet festareil ja viihtyneet niissä? (:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti