tiistai 23. heinäkuuta 2013

If you think rock n' roll will ever die, You're cracked up out of your fucking mind

Viime aikoina oon kuunnellu monenlaista kasarirokkia ja metallia aivan tajuttomasti. Def Leppard, W.A.S.P, Whitesnake, Skid row, Hanoi rocks, Bon Jovi, KISS,  Guns N' Roses, Joan Jett, Scorpions, Mötley Crüe, AC/DC, Iron Maiden.. bändejä, jotka valloittivat maailmaa sillon kun itse olin pikkunen eikä maailman menosta ollut vielä tietoakaan. Joskus unelmoin, että olisi syntynyt paljon aikaisemmin,  kokea nuo ajat ja kun nämä rokkarit olivat vielä nuoria ja komeita. Okei, ovat he edelleenkin komeita, eivät ole muuttuneet vuosien varrella miksikään, ryppyjä ehkä tullut ja vuosia kertynyt, mut asenne on edelleen sama. Olen superkateellinen vanhemmilleni, he näkivät ja kokivat 70-80 ja 90- lukujen ajat. Kuka alkais rakentaa sitä aikakonetta? 

 Ensimmäisiä rokkibändejä, mitä aloin kuuntelemaan ala-asteella oli Mötley crüe. Levyjä metsästin kissojen ja koirien kanssa joka paikasta ja ulkonäkö vain korostui rokkarina jatkuvasti ylä-asteelle mentäessä. Valkoiset housut täynnä törky-inside- ja keikkaläppäjuttuja, takutetut hiukset ja lakkaa meni sen puolpulloa, mustat silmämeikit ja kynnet, bändipaitoja, ainakin sen 5kg ketjuja housuissa, verkkokynsikkäitä... Ei voi sanoa muuta kuin et huhhuh. Kyllä sitä joskus jaksoi panostaa ulkonäköönsä ihan tajuttomasti. Nykyään jaksaa vain keikoille laittautua ja ehkä joskus repäistä, laittaa jotain kuteita päälle ja aiheuttamaan pahennusta keskustas. Ei se sinänsä enää uutta ole, mutta kun on kyse pikkukaupungista, mis kaikki tuntee toisensa, kaikki erilainen on todella outoa. Kuvia en edes kehtaa laittaa, eipä mulla oo niiltä ajoilta oikeastaan yhtään kuvia koneella. Säästän teidät järkytykseltä :D

Rakkaus rockia kohtaan ei lakkaa koskaan. Vaikka sitä ei aina kuuntelisi, on se messis ja tulee aina olemaan. Sama metallimusas. Ylipäätään musa ei häviä itsestä eikä elämästä mihinkään, mutta rock ja metal genreinä ovat eniten vaikuttaneet elämässäni. Niinä aikoina, kun itsellä oli vaikeaa ja yritti löytää itseään muiden joukosta, kuka oikeasti oon ja mitä olen. Voi ehkä kuulostaa kliseiseltä, että musa on elämä, mut tottahan se on. En voisi elää ilman musaa ja keikkoja. Oon jopa kuunnellut musaa levyltä enemmän kuin koneelta ja autossakin luukutan levyjä, kun ajelen töihin ja sieltä kämpille. Aivan parasta. 

Tässä muutamia biisejä/artisteja mitä oon kuunnellut viime aikoina. Suosikkeiks on noussut Whitesnake, Def Leppard ja AC/DC, kaikki muutkin on toki älyttömiä tykkejä, mut nää soi eniten millon koneelta tai auton soittimesta. Enjoyy!












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti