perjantai 23. toukokuuta 2014

2nd week in Sweden - We're always lookin' to someone else, Just take a look in the mirror, 'Cause all you need is inside yourself, It couldn't be any clearer

Huhhuh että on lämmintä ulkona! En sillä että valittaisin, mut ei tarvis olla ihan näin kuuma. Elukat puuskuttavat navetassa, vaikka ilmastointi on täysillä ja öisin on vaikee nukkua kun ilma on hiostava :c Noo, nyt pitää nauttia näistä keleistä eikä valittaa ja vinistä! Toinen osa reissusta tulee tässä:

 Toinen viikko 12.-16.5.2014 

Unohdin mainita viime postauksessa parista asiata: Eka viikko ei mennyt ihan niin kuin elokuvissa, kun osa porukasta sairastui oksennustautiin. Ensin luulimme, että se johtui ruokamyrkytyksestä ja että se on tullut pikaruokapaikoista. Taudin edetessä muihin ihmisiin ruokamyrkytys ei pitänyt enää paikkaansa, mut onneks itse vältyin oksennustaudilta. Viikon loputtua ihmiset alkoivat päästä yli taudista. Toinen asia, mikä unohtui mainita oli se, että yks päivä olimme jossain Vretan pellolla istuttamassa ruusutaimia kaatosateessa. Ei ollut kovin nautinnollista se homma, mut en valittanut. :D

Maanantai lähti käyntiin aamupalalla Vretassa ja sieltä lähdimme Kolmården Djurpark - eläintarhaan. Yksi eläintarhan oppaista lähti viemään meidät kierroselle ja kertoi meille paikan eläimistä, eläintarhan historiasta ja kaikesta mahdollisesta. Eläimiä löytyi valtavasti, pienistä apinoista afrikan norsuihin. Pääsimme myös tsekkaamaan vuoheja aitauksen sisäpuolelle. Oisin voinut ottaa ne kaikki kotiin♥ Mut Siperian tiikerit ja norsut olivat todella vaikuttavia. Meinas tulla tippa linssiin, kun näin ne ensimmäistä kertaa elämässäni. Olen pienestä pitäen tykännyt tiikereistä ja norsuista. Ihan mieletöntä! Meillä meni koko päivän eläintarhas ja mun alat olivat kävelemisen jälkeen ihan hyytelöt. Ois nastaa olla töissä ja työssäoppimas tämänkaltaises eläintarhas. Ruotsin vääntäminen on sitten ihan toinen juttu... Mut täs pieni pläjäys eläintarhan eläimistä.



Kesytin krokon. hihi.


Tiistaina vierailimme Väderstad - maatalouskonetehtaalla ja siellä koneita oli joka lähtöön! Teimme kierroksen myös tehtaan sisäpuolella, mutta siellä ei saanut ottaa kuvia. Maatalouskoneiden rakentamista oli automatisoitu isoilla roboteilla, jotka maalasivat ja hitsasivat koneen osia yhteen. En oikeestaan välitä koneista ja traktoreista, mut oli siistiä nähä, miten niitä valmistetaan!



Keskiviikkona olimme Vretassa työpajoilla ja mulla oli navettaa. Kuuden seittemän aikaan aamusta alkoi aamulypsy. Koulun navetta ei ollut ihan sitä luokkaa, mitä olin kuvitellut: Heillä oli iso lypsyasema, jossa oli pitkät käytävät molemmilla puolilla seitsemän paikkaa lehmille ja vinosti vierekkäin seisoivat asemalla. Heillä oli muutama lehmä parsipaikoilla erikseen, joissa opiskelijat opettelivat lypsämään lehmiä myös parsinavetoissa. En ottanut kameraa tuonne matkaan, koska mulla ei ollut oikeen aikaa kuvaamiseen. En mielelläni puhuis ikävään sävyyn siihen navettaan liittyvistä hygienia-asioista ja muista negatiivista puolista näin julkisesti, mut sanotaan näin, että Vretan koulun navetalla on paljon enemmän epäkohtia kuin pemon navetal. Eihän siinä, sekin kartutti lisää kokemusta ja arvostus omaa kotinavettaa kohtaan ja elukoita nousi korkeelle.

Navettavuoron ja aamupalan jälkeen kierrettiin muissa eläintiloissa. Koulun sikala oli valtava ja meitsi piti sylissään pientä porsasta eka kertaa, vuituituii miten sulonen se oli♥ Sikalakierroksen jälkeen meillä oli tarkoitus mennä lampolaan ja punnita pienet karitsat porukalla. Vitsit miten kevyitä karitsat olivat, kun niitä pisteli sellaiseen pieneen karsinaan, jonka alla oli vaaka. Tosin sellaset 30kg karitsat pistivät jonkun verran kapuloita rattaisiin. Topakalla käsittelyllä asiat eteni mallikkaasti.

Torstaina mulla ois ollu navettaa ja kanalaa, mutta halusin vaihtaa ne hevoseen, kun mieli teki enemmän ratsastamaan ;) Aika samanlaista touhuu oli ratsastustunnil kuten viimeksikin, mutta mä ratsastin kahdella eri hevosella. Ensin ratsastin Nagana-nimisellä hevosella. Sen käynti oli reipasta ja oli vähän laiska pysymään kevyessä ravissa ja laukassa, mutta muuten oli oikein kiva ratsu. Sit vaihdoin Master-nimiseen komistusheppaan. Masterin käynti oli paljon pehmeämpi, selkeämpi ero Naganan käyntiin.

Oli muuten täpärällä, etten tippunu tuona päivänä hevosen selästä: Menin kevyttä ravia Masterilla ja olin tulossa maneesin päätyyn, kun yhtäkkiä maneesin kaiteessa ollut turvaliivi tippui maneesin puolelle maahan. Master säikähti ja teki nopean väistöliikkeen vasemmalle. Multa lähti vasemmasta jalasta jalustin irti ja jalka heilui ties missä, paino oli oikean jalan jalustimella, yläruumis roikkui Masterin oikealla kaulalla ja pää alhaalla roikuin parin sekunnin ajan. Onneks mulla oli suitset käsis. Pysäytin Masterin, heilautin itseni tasapainoon ja jalka takaisin jalustimelle. Rauhoittelin Masteria parilla käyntikierroksella ja jatkoin ravaamista ja sen jälkeen pari laukkakierrosta. Master oli mahtava, se ratsu oli niin mun mieleen♥ Mua harmittaa kovasti, etten näistä kahdesta muusta ottanut kuvaa muistoksi :c

Ratsastamisen jälkeen meidät oli kutsuttu Vretan erään opettajan kotitilalle grilli-iltamaan ja viettämään viimeistä päivää kyseisen koulun ihmisten kanssa. Ilta meni mukavasti ja perjantaina laitettiin paikat kuntoon ja pakattiin kamat laukkuun hostellilla. Lauantaina-aamuna alkoi kotimatka, mut sitä ennen oli tarkoitus shopata itselleen jotain matkamuistoja Tukholmasta ja viedä tulijaisia kotiin. Olisimme halunneet mennä Tukholman huvipuistoon Gröna Lundiin, mutta koska sinne ois pitänyt mennä paikallisilla veneillä ja niihin jonottaminen ois vieny ikuisuuden (jonot olivat nimittäin helvetin pitkiä) ja huvipuisto näytti ihan tuhannen täydeltä ihmisistä. Jouduimme luopumaan ajatuksesta ja lähdettiin shoppailemaan Tukholman ihmeelliseen maailmaan. Ehkä seuraavalla Ruotsin reissulla onnistuis käymään Gröna Lundis.

Mainostin BLD:tä♥


Minä ja pari luokkalaista seikkailtiin yhdessä Tukholman kaupungis. Menimme Science Fiction Bokhandeln - kirjakauppaan ja se osoittautui aivan mahtavaksi kaupaksi! Hitto, meikä ois löytänyt sieltä lukemisen arvoisia kirjasarjoja enemmän kuin Suomalaisesta kirjakaupasta. Halusin ehdottomasti ostaa sieltä kirjan ja mukaan lähti Darren Shan: Demon Apocalypse - kirja, joka on tekstin perusteella pelottavaa kamaa, kun takana lukee Warning: Seriously scary - kyltti :D En oo alottanu lukemaan sitä viel, mut maltan tuskin odottaa, et pääsen lukemaan sitä! Sitten yhden luokkalaisen pari sukulaista lähti meidän oppaaksi. Halusin ehdottomasti käydä jossain levykaupas tsekkaamas levyjä. Läheltä löytyi Sound Pollution - niminen levykauppa. Sieltä löytyi törkeen hyviä levyjä joka lähtöön, mut mulla alko oleen kruunut vähis ja halusin viel tulijaiset ostaa kotiin. Löysin Triviumin Ember the Inferno - levyn, joka on yks Triviumin ensimmäisiä levyjä. Hintaa oli 89 kruunua. Uumama mikä löytö!




Kaikkea tuli nähtyä ja koettua reissun aikana ja toivon pääseväni ulkomaille pian näkemään maailmaa ja valokuvaamaan kaikkee kivaa! Nyt näin kesäaikaan en vietä koneella pitkiä aikoja, kun olen töissä sekä kotona että muissa reissuissa, mutta koitan pitää blogini elossa keikkaraporttien ja kuulumisien kera :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti